Haber

Bu duvarı görenler okumadan geçemez… Demir parmaklıklar yerini kitap duvarlarına bırakmış.

Bu duvarı görenler okumadan geçemez… Demir parmaklıklar yerini kitap duvarlarına bırakmış.

TRABZON – Trabzon’un Yomra ilçesinde belediye, toplumdaki kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla ilçe merkezindeki Yomra Anadolu Lisesi’nin bahçe duvarını kitap desenleriyle süsledi.

55 metre uzunluğundaki duvar, Türk ve dünya klasiklerinin önde gelen eserleriyle ‘kitap duvarı’ haline getirildi. Trabzon’da ilk kez hayata geçirilen kitap duvarını vatandaşlar beğeniyle karşılarken, Yomra Belediyesi’nin hayata geçirdiği uygulama sosyal medyada da gündem oldu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Uzun süredir devam eden Hükümet Caddesi yenileme projemiz vardı. Burası Yomra’nın en eski ve tarihi caddesi. Buradaki okul duvarları uyumsuz olacağı için ne yapabiliriz. caddede tadilat yaptıkları sırada cadde ile birlikte “Biz bir araştırma başlattık. Türkiye’nin bazı yerlerinde böyle bir uygulamanın olduğunu gördük. Trabzon’da ilk defa Yomra’da uygulamaya karar verdik. Yaklaşık 2 ay kadar imalat ve montaj süreci devam etti ve projemizi tamamladık. Yomra’nın en eskisi ve Yomra’da okuyan.” “Burada herkesin anısı olan bir lise. Projeyi hem lisenin duvarındaki korkunç görüntüyü ortadan kaldırmak hem de sokağın manzarasına bir nebze olsun katkı sağlamak için hayata geçirdik” dedi.

“Kitap duvarına çok güzel tepkiler alıyoruz”

Kitap duvar çalışmaları ile ilgili çok güzel tepkiler aldıklarını belirten Bıyık, “Bu kitaptan ilham alarak insanların okuyabilmesi için hem buradaki gençleri hem de sokaktaki insanları okumaya teşvik etmek için görsel bir çalışma yaptık. burada gezerken kitapların isimleri hoş tepkiler aldık.ilk kez Trabzon’da.Türkiye’nin çeşitli yerlerinde müstesna örnekler var ama vatandaşlarımızdan özellikle lise arkadaşlarımızdan Milli Eğitimden çok olumlu tepkiler alıyorum. Pek çok insan, “Bu kitabı okuduk, çok sevdik ve bunu da!” diyecek kadar insan olduklarına bahse girerler. İlgi gösterdiler” dedi.

Bıyık, kitapların isimleri konusunda da Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek aldıklarını belirterek, “Belediyedeki arkadaşlarımızın çalışmaları da dahil olmak üzere okuduğum ve etkilendiğim çok kitap oldu. Toplumun her kesimi tarafından okunan ve kabul gören, hiçbir siyasi ve sosyal açıklama yapmayacak kitaplar” dedi.

Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ali Efe Köroğlu duvarla ilgili yaptığı açıklamada, “Okul için özenle yapılmış olumlu bir davranış olduğunu düşünüyorum. Buraya bakınca kitap okumak geliyor insanın aklına. Çok kitap okudum demeyin hiç okumadım diyemem” derken Buğra Kaan Aktaş isimli öğrenci “Yomra” “Bu tür şeyler gerekliydi. İnsanları kitap okumaya teşvik etmeliyiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu